Ikke-angivet-2Drømmefangere  Ikke-angivet-2

Drømmefangeren symboliserer en af de smukkeste historier i Indiansk mytologi.
En ring, i hvis center er vævet et edderkoppelignende spind.
Det fortælles, at der i natteluften findes både gode drømme og dårlige drømme.
De gode drømme siver gennem drømmefangerens spind og ind i den sovende.
De dårlige drømme bliver håbløst viklet ind i drømmefangerens spind, hvor de forsvinder ved det første lys fra morgengryet. Derfor hænger man en drømmefanger over barnets seng – eller i boligen, til alles nytte.

Indianerne ved, at drømme har magiske egenskaber – og derved evnen til at ændre menneskers livsforløb
Drømmefangeren beholder man hele livet, og dets gode kraft øges med fetich’er og personlige ejendele, som hænges på den.

Der findes mange legender om drømmefangeren –  dette er en af dem……

En edderkop var i gang med at spinde sit spind hos den gamle indianske bedstemor Nokomis.

Hver dag holdt Nokomis øje med edderkoppens flittige arbejde. En dag hun iagttog edderkoppen, kom hendes barnebarn på besøg. Han råbte højt: »En edderkop og greb en sko få at slå den ihjel«. »Nej, nej«, viskede den gamle kvinde, »lad den være i fred«. »Hvorfor beskytter du edderkoppen?« spurgte den lille dreng.
Den gamle kvinde smilede, men svarede ikke. Da drengen tog hjem, kravlede edderkoppen hen til den gamle kvinde, for at takke hende fordi hun reddede dens liv. Edderkoppen sagde til hende: »I mange dage har du set på, at jeg spandt og vævede mit spind. Du har beundret mit arbejde og reddet mit liv. Til gengæld vil jeg give dig en gave«. Edderkoppen smilede og kravlede igen op til sit spind og arbejdede videre. Snart blev det nat og månen skinnede gennem vinduet på det tynde sølvagtige edderkoppespind. »Se hvordan jeg spinder«, sagde edderkoppen. »Se og lær, hver eneste tråd vil fange de dårlige drømme. Kun gode drømme vil komme igennem det lille hul i midten. Dette er min gave til dig. Brug gaven og du vil kun huske de gode drømme. De dårlige drømme vil blive håbløst indviklet i nettet.

Jeg laver drømmefangere ud fra intuitiv spirituel guidning. Dvs. at jeg har en samtale med personen, får lidt at vide om vedkommende, og så arbejder jeg med den stille og roligt. Det kan tage mellem 6 uger og 6 måneder! Prisen afhænger af materialer, og antallet af arbejdstimer, men en ting er helt sikkert, der bliver aldrig lavet to ens drømmefangere ! Der er masser af symbolik i drømmefangeren, farver, antallet af perler, og bønnerne som bliver sagt mens den laves. Drømmefangere er både til børn og voksne, og det er også med til at gøre dem meget forskellige. Jeg har ikke billeder af alle drømmefangere jeg har lavet, men her kan du se et par stykker af dem.

IMG_1059-e1485864686871-everglow
IMG_1060-e1485864843309-everglow
IMG_1061-everglow